ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

форум “Партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення та розвитку України: місія (не) здійсненна”.

13 серпня 2024 року у Львові відбувся форум “Партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення та розвитку України: місія (не) здійсненна”.

Швейцарсько-український проєкт DECIDE за підтримки та у партнерстві з Міністерством освіти і науки України провів у Львові форум «Партнерство освіти, бізнесу та влади заради відновлення та розвитку України: місія (не)здійсненна?».

Ідея форуму – створити діалоговий майданчик для посилення співпраці всіх учасників системи карʼєрного супроводу. Уряд прагне об’єднати зусилля обласних державних адміністрацій (ОВА), органів місцевого самоврядування, закладів професійно-технічної освіти, шкіл та бізнесу задля розвитку системи професійної орієнтації та кар’єрного супроводу дітей і підлітків у виборі майбутньої професії. Форум зібрав представників освіти та бізнесу з різних куточків нашої країни, державних службовців та міжнародних партнерів.

Під час заходу представники Уряду, Верховної Ради України обговорили нову законодавчу рамку впровадження реформи професійної освіти в контексті реформування профільної середньої освіти та відновлення України.

Від нашого навчального закладу участь у заході взяла Калініна Л.М., методист училища.

На форумі представили досвід громад в організації системи професійної орієнтації та кар’єрного наставництва; кращі практики співпраці бізнесу, влади та профтехів; міжнародний досвід співпраці закладів профтехосвіти зі школами та бізнесом щодо налагодження результативної профорієнтації (на прикладі Швейцарії, Польщі та Албанії); успішні кейси міжнародних проєктів та організацій щодо професійної освіти України.

На форумі було презентовано новий напрям «DECIDE: ПРОФТЕХ», у межах якого Проєкт DECIDE надасть експертну і технічну підтримку у пілотуванні моделей співробітництва ОВА, територіальних громад, шкіл, профтехів та бізнесу задля створення системи карʼєрного супроводу учнів у виборі майбутньої професії з фокусом на професійне спрямування. Водночас, в межах напряму заплановано низку інших завдань, які сприятимуть модернізації системи професійної освіти.

Окрема панель форуму була присвячена успішним кейсам впровадження в училищах України різних освітніх проєктів; співпраці профтехів та бізнесу.

 

Катерогія: Новини