ДНЗ "Вище професiйне училище № 2 м. Херсона"

приймальнa комiсiя:

095-365-24-25 097-175-46-77

002vpu@i.ua

Щорічний національний тест з медіаграмотності

Національний тест з медіаграмотності — це частина Глобального тижня медіаграмотності, який відзначають у всьому світі 24–30 жовтня. В Україні тест проводять уже втретє. Після відповіді на 25 запитань з 5 тематичних блоків можна дізнатись свій результат. А правильні відповіді можна буде знайти 18 жовтня на сайті Фільтра. Усі, хто складе тест, отримає сертифікат на електронну пошту впродовж 2 тижнів.

Національний тест з медіаграмотності реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії, та проєктом з медіаграмотності і когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується Урядом Великої Британії. Національний тест з медіаграмотності втілюється  разом з програмою USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», який втілюються IREX Ukraine за підтримки Посольства США.

Педпрацівники та здобувачі освіти нашого навчального закладу також доєднались до проходження національного тесту з медіаграмотності. Адже вміння відрізняти правдиву інформацію від фейків, є необхідним вмінням в сучасному житті.

 

Катерогія: Новини